Agenda

An independent mix of experts with high-impact answers

Agenda | Great Day for PPC Automation 2019
Great Day for PPC Automation 2017 Photo

Putting advertisers back in the driver’s seat

Have you found yourself worrying that recent developments in PPC automation are taking away your control rather than supporting you in keeping it? Since Great Day 2017, we’ve seen advertisers, especially retailers, become increasingly concerned. This year, we heard first-hand from retailers who have worked with automation, struggled with it, come to terms with some things and found ways of solving others.

#gde19 timeline

A day packed with in-depth, actionable talks

8:00 a.m.
8:00
a.m.
60 min
Stiege B
Check in, Breakfast & Networking
Start the day fueled with coffee by J. Hornig and a variety of breakfast options while discussing which talks you are looking forward to
9:00 a.m.
9:00
a.m.
15 min
Main Stage
Welcome Note
Matt Van Wagner
President, Find Me Faster
Jan Radanitsch
CEO and Founder, Smarter Ecommerce
Moderator Matt Van Wagner and host Jan Radanitsch discuss the bottom-line impact of PPC automation as well as current and future challenges to the independence of paid search advertisers
9:15 a.m.
9:55 a.m.
10:30
a.m.
20 min Break
10:50 a.m.
11:30 a.m.
12:10 p.m.
12:50
p.m.
  70 min Lunch Break
2:00 p.m.
2:40 p.m.
3:20 p.m.
3:20
p.m.
30 min
Main hall
Peer-to-Peer Networking
We’re excited to offer a lightweight structured networking session this year. You will be able to choose between five high-relevance themes and indicate your interest by placing a color-coded sticker on your badge.
Themes include: Online-Offline Conversions, Device Management, International Expansion, Customer Lifetime Value, and Comparison Shopping.
3:50
p.m.
20 min Break
4:10 p.m.
4:10
p.m.
40 min
Main Stage
Panel: Perspectives on Automated Campaign Management
Listen to and join an open & diverse conversation about the market impact of algorithmic bidding, tool-based campaigns, and what is behind a resurgence in black box bidding.
4:50 p.m.
4:50
p.m.
20 min
Main Stage
Closing Note
Jan Radanitsch
CEO and Founder, Smarter Ecommerce
A summary of the outcomes and conclusions of #gde19, plus a perspective on what’s next in paid search from event host Jan Radanitsch
5:10 p.m.
5:10
p.m.
20 min
Main Hall
Drinks & snacks
Enjoy some refreshments and set your mood for the afterparty
5:30 p.m.
5:30
p.m.
Open end
smec HQ
Afterparty
A comfortable setting with live music, regional food, wine, and more at the smec office

Stay up-to-date

Connect with us to get #gde19 speaker & agenda updates, expert content, and exclusive offers

Connect with ambitious paid search marketers — sharing makes a big difference:

Add our Web App to Home screen

Benefit from offline access and great performance

Top